Junasukat ovat klassikko, kun tekee mieli neuloa jotain hyvin yksinkertaista. Oikeiden ja nurjien silmukoiden vuorotellessa pitää muistaa oikeastaan vain laskea kerroksia. Yksinkertaisuudesta on kuitenkin myös se ilo, että mallia on aloittelijankin helppo tuunata omannäköiseksi. Niinpä minäkin päätin kokeilla, miltä junasukka näyttäisi valepalmikkoon yhdistettynä. Mielestäni lopputuloksesta tuli ihan kiva, vaikka valepalmikko pääsisikin paremmin oikeuksiinsa vähän isommassa neulepinnassa.
Valepalmikon vaatimat silmukka- ja kerrosmäärät muuttivat jonkin verran valmiin sukan mittoja. Varren valepalmikko-osuudet ovat hieman matalammat kuin alkuperäisen ohjeen joustinneule, ja säilyttääkseni mittasuhteet oikeanlaisina neuloin myös muut kohdat pienemmillä kerrosmäärillä. Näistä tulikin töppöset ihan pikkuiselle ihmiselle: sukan teräosan pituus on 10 cm. Silmukoita oli puikoilla saman verran kuin ohjeessa eli yhteensä 40.
Käytin lankana varastosta löytynyttä vanhaa Nallea, mutta harmikseni kerä ei tunnu pienentyneen yhtään. Lopuista metreistä saisi varmaan vielä ainakin kolmet samanlaiset. Sellaiselle määrälle ei kuitenkaan nyt ole tarvetta, joten täytyy keksiä tilalle uusia jämälankaprojekteja.
Alun perin ajattelin tekeväni vauvansukat vain satunnaisena välityönä, mutta tajusin, että voin yhtä hyvin napata ne mukaan sukkalaatikkohaasteeseen. Asetin itselleni tavoitteeksi neuloa laatikkoon vuoden aikana kuusi paria sukkia kahdentoista sijaan, mutta silloin mielessäni olivat vain aikuisten sukat. Jos lasten koot kuitenkin lasketaan mukaan, voi kahdentoista parin tavoitekin ehkä täyttyä. Yhtä lailla niitä lasten sukkia voi antaa jouluna lahjaksi kuin aikuistenkin. 🙂
Alkuperäisten junasukkien ohje löytyy Taito Etelä-Pohjanmaan sivuilta.
tosi kiva idea tuo valepalmikko. sukista tuli ikään kuin fiinimmät sen ansiosta.
Kiitos kommentista, samaa mieltä! 🙂