Iki-ihana No Frills -neuletakki

No Frills -neuletakki

Sinapinkeltainen No Frills -neuletakki oli työn alla pitkään. Loputtoman tuntuiset oikeat ja nurjat kerrokset saivat minut lukuisia kertoja tarttumaan johonkin jännittävämpään käsityöhön. Joululomalla neuletakki kuitenkin eteni mukavasti ja muutaman kuukauden kestänyt projekti tuli vihdoin valmiiksi. Kärsivällisyys kannatti, sillä No Frills -neuletakista tuli yksi onnistuneimmista ja ihanimmista neuletöistäni ikinä!

Jo kesken projektin alkoi näyttää siltä, että puikoilla on tuleva lempivaatteeni. Neulepinta tuntui superpehmeältä ja sovituksessa huomasi, miten paljon takki lämmitti, vaikka siinä ei ollut vielä edes hihoja. Myös lankojen värivalinta osui nappiin. En voisi juuri olla tyytyväisempi lopputulokseen.

No Frills -neuletakki
No Frills -neuletakki

No Frills -neuletakki on Petite Knitin suunnittelema, ja ohjeen voi ostaa muun muassa Ravelrysta. Suomeksi ohjetta ei ole tarjolla, mutta jos neule-englanti tai vaikkapa -ruotsi taittuu edes jotenkuten, urakasta selviytyy kyllä. Malli on tosi yksinkertainen eikä siinä tarvitse osata mitään amerikantemppuja. Kärsivällisyys on tämän työn kohdalla varmaan se kaikkein olennaisin käsityötaito. Itse taltutin tylsyyttä neulomalla takin osia eri järjestyksessä kuin ohjeessa. Taskut ja hihat neuloin valmiiksi ennen helmaa, mutta sille oli vaihtelun hakemisen lisäksi toinenkin syy: halusin neuletakista mahdollisimman pitkän, ja jättämällä helman viimeiseksi pystyin paremmin arvioimaan langan riittävyyttä. Eikä sitä lankaa kovin paljon yli jäänytkään.

Työ neulottiin käyttämällä kahta lankaa: ohutta merinovillaa ja pörröisen tekstuurin tuovaa silkki-mohairia. Omaa neuletakkiani varten ostin ohjetta noudattaen Filcolanan Arwettaa ja Tiliaa, jota oli muuten todella vaikeaa löytää suomalaisista lankakaupoista. Pitkän haravoinnin jälkeen löysin lankaa pietarsaarelaisesta Marks & Fröken Rosengren -verkkokaupasta. Vastaavia lankoja olisi löytynyt kyllä muiltakin lankavalmistajilta, mutta ei havaintojeni mukaan sinapinkeltaisena.

No Frills -neuletakki

Uusi lempparineuletakkini on ollut jo ahkerassa käytössä, ja kylmänä talvipäivänä se todella lämmittää. Keväällä ilmojen parantuessa sitä voi mainiosti käyttää takin sijaan. Viime syksyn No Frills -päissäni hankin neuletakin lisäksi myös No Frills -neulepaidan ohjeen. Sekin on mallina aivan ihana, yksinkertainen joka tytön luottovaate, mutta juuri nyt sen neulominen ei houkuta. Lähestyvän kevään korvalla niin lämpimälle neuleelle ei oikein olisi käyttöäkään. Ehkä siitä tulee ensi syksyn uusi lempparipaitani. 🙂


 

Vastaa