Juhannuksen taikaa käsityön ystäville

Keskikesän juhla tarkoittaa monille loman alkua, mökkireissua tai ainakin pitkää ja rentouttavaa viikonloppua. Juhannus on myös taianomaista aikaa, jolloin voit kurkistaa tulevaan ja varmistaa seuraavan vuoden tai jopa loppuelämän käsityöonnen. Neulojaihmisten omat juhannustaiat löydät tästä maagisesta listasta. Valitse sopivat taiat omaan mittumaariisi, suorita ja nauti tuloksista!

Juhannuskokko

Kuuntele juhannusyönä käen kukuntaa. Niin monta kertaa kuin kukahtaa, niin monta kerää uutta lankaa ostat ennen seuraavaa kesää. Jos käki ei kuku lainkaan, olet jo ostanut vuoden kiintiösi täyteen.

Tasaisen käsialan saa, kun juhannusyönä kierii kasteisella niityllä alasti harmaa langanpätkä molempien etusormien ympäri sidottuna.

Juokse juhannusaattona neulelehti kädessä seitsemän kertaa pihan suurimman kiven ympäri vastapäivään. Kun palaat kivelle juhannusyönä, löydät sen päältä kaikki vuoden aikana kadottamasi sukkapuikot.

Naimattomat neidot löytävät käsityöharrastusta ymmärtävän puolison, kun juoksevat kolmikulmaisen ruispellon ympäri kolme kertaa, itse tehty villasukka vasempaan jalkaan nurinpäin puettuna.

Kun juhannusaattoyöksi laittaa päättelemättömän neuletyön tyynyn alle, näkee yöllä unessa tulevan puolisonsa päättelevän sen.

Kerää juhannusaattona oksia seitsemästä eri koivusta ja sido niistä jykevä vihta. Unohda juhannussauna ja käytä koivunlehdet lankojen kasvivärjäykseen – saat väkevän liemen!

 

Rentouttavaa juhannusta!

2 Kommenttia

  1. Nää on hyviä, laitetaan testaukseen 😉 Hyvää juhannusta!

    1. Reeta says: Vastaa

      Perimätiedon mukaan toimivuus on taattu! 😁 Hyvää juhannusta myös sinulle!

Vastaa