Kukalliset tyynynpäälliset kierrätyskankaasta

Kukalliset tyynynpäälliset

Toiset käsityöt ottavat aikansa. Näiden tyynynpäällisten tekeminen vei melko lailla tasan kaksi vuotta. Itse tekeminen – kankaan mittaaminen, leikkaaminen ja ompelu – vei oikeasti noin kaksi tuntia, mutta kangas marinoitui kaapissa kadonnutta inspiraatiota odottamassa. Onneksi se viimeinen löytyi! 🙂

Kaunis kangashan on dyykatty taloyhtiöni roskikselta. Se näytti aikansa eläneeltä verholta, joka oli monesta paikasta haalistunut tai jopa kulunut puhki. Reunoiltaan se oli kuitenkin suhteellisen siisti. Kovin isoon ompeluprojektiin siitä ei olisi riittänyt materiaalia, mutta siisteimmistä kohdista sai juuri leikattua palat kahta tyynynpäällistä varten. 

Kukalliset tyynynpäälliset
Kukalliset tyynynpäälliset

Ompelin tyynynpäällisistä mahdollisimman yksinkertaiset, joten nappien tai vetoketjujen sijaan niihin tuli samanlainen käänne kuin ihan tavallisissa vuodevaatteissa tapaa olla. Olen tehnyt vastaavia tyynynpäällisiä ennenkin, eikä niiden ompelu ole tosiaankaan mitään rakettitiedettä. Jostain syystä (= liikaa vauhtia, liian vähän ajatusta) ompelen kuitenkin käänteen aina aluksi väärin, niin myös tällä kertaa... 😀 Onneksi purkaminen ei maksa mitään.

Uudet tyynyt sopivat kivasti kesäkotiin, ja kesäähän on onneksi vielä paljon jäljellä. Kivaa ja (toivottavasti) aurinkoista juhannusviikkoa!

Kukalliset tyynynpäälliset

4 Kommenttia

 1. Kaunis kangas, hyvin pelastettu. Hauska, että olet löytänyt suunnittelijan nimen, vaikka tehdasta ei enää ole.

  1. Reeta says: Vastaa

   Sääli olisi ollut jättää kangas sinne roskikselle, onneksi sain napattua mukaan! 🙂

 2. Laura says: Vastaa

  Tuo ihana kangas käy hyvin tyynynpäällisiin, tykkään 🙂 Huippu löytö!

  1. Reeta says: Vastaa

   Kiitos, tykkään kans kovasti. Jotenkin tuossa kankaassa on aivan täydelliset värit!😊

Vastaa