Riddari – ihka ensimmäinen islantilaisneuleeni

Riddari-islantilaisneule

Riddari on ollut pitkään yksi suurimmista käsityötavoitteistani. Olen kuitenkin arastellut sen aloittamista, koska koin sen kovin suuritöiseksi. Inhoan neulomuksia, jotka hautautuvat keskeneräisten koriin niin pitkäksi aikaa, että lopulta ei enää muista mitä oli tekemässä ja kenelle. Takaraivossani oli pieni pelko, että Riddarista saattaisi muodostua juuri tällainen venyvä ja vanuva, ei-koskaan-valmistuva projekti.

Yllätin kuitenkin ennen kaikkea itsesi, kun tajusin, että syyskuun alussa aloittamani neule oli valmis ennen lokakuun puoltaväliä. Huisia! Ennakkoon kauhistelemani haaste oli selätetty reilussa kuukaudessa ilman tylsistymistä, turhautumista tai vastustamatonta halua vaihtaa Riddari helppoihin vauvan villasukkiin. Purkaa ei tarvinnut kertaakaan, eikä kirjoneuleeseenkaan tainnut lipsahtaa virheitä (tai ainakaan en ole vielä huomannut). Kannatti laajentaa repertuaaria ja kokeilla kerrankin jotain aivan uutta!

Riddari-islantilaisneule

Värien valitseminen kesti pitkään, mutta onnistui mielestäni aika kivasti. Vaalean- ja tummanharmaalla langalla neuloessa piti kyllä välillä tihrustaa, että värit erotti kirjoneuleessa toisistaan. Valmiissa neuleessa ne kuitenkin toimivat hienosti, vaikka kontrasti ei suuren suuri olekaan. Turkoosi tuo kokonaisuuteen vähän pirteyttä.

Riddari-islantilaisneule
Riddari-islantilaisneule

Ainoa kompurointi tapahtui neuleen viimeistelyvaiheessa. Kastelin nimittäin valmiin neuleen ohjeen mukaan ja kuivatin sitä saunan lauteilla nurin päin. Kissani kuitenkin paheksui uutta vaatekappaletta siinä määrin, että oli käynyt järsimässä langanjuoksuja poikki ainakin viidestä eri kohdasta. Vahinkojen korjaaminen vei tunnin verran, mutta kissan kanssa emme olleet puheväleissä vuorokauteen. Jatkossa tiedän pitää tekeleeni kaukana karvaisista ystävistäni...

Syksy on muuten juuri nyt aika kaunis! 🙂

Riddarin ohje Ravelryssa

14 Kommenttia

 1. Virve says: Vastaa

  Ei osunut silmiini; mistä langasta teit?
  Todella kauniit värit. Ja paita 🙂

  1. Reeta says: Vastaa

   Kiitos Virve! 🙂 Lankana paidassa on Léttlopi-villalanka.

   1. Paula says:

    Kuinka karhealta paita tuntuu päältä? Ihastelen noita aina Menitassa ja haaveilen islantilaispaidasta, mutta en ole uskaltanut vielä lähteä noi isoon urakkaan langalla joka saattaa kutittaa….
    Upea paita!

   2. Reeta says:

    Kiitos Paula! Minun ihoni on hieman kutisevaa sorttia ja pidän siksi Riddarin alla aina toista, mielellään pitkähihaista paitaa. Paljasta ihoa vasten neule tuntuu vähän liian karhealta. Oman kokemukseni perusteella herkkäihoisen kannattaa siis harkita jotain toista lankaa, ettei vaivalla tehty neule jää kutinan takia käyttämättä 😊

 2. Maarit says: Vastaa

  Voi kuinka kaunis ❤

  1. Reeta says: Vastaa

   Kiitos! <3

 3. Ellu says: Vastaa

  Todella kaunis paita. Mikä väri on tuo sininen/turkoosi? Siskoni haluaa juuri samat värit kuin sinun paidassasi.

  1. Reeta says: Vastaa

   Kiitos Ellu! Turkoosin värin numero on 1404 😊

 4. Jaana says: Vastaa

  Kaunis! Paljonko meni lankaa?

  1. Reeta says: Vastaa

   Kiitos!:) Lankaa meni muistaakseni tismalleen sen verran kuin ohjeessa. S-koon paitaan upposi yhteensä 11 kerää eli 550 grammaa.

 5. Nina says: Vastaa

  Hei! Kaunis riddari, se on itselläkin haaveena tehdä. Vastaako ohjeen S-koko 36 kokoa?

  1. Reeta says: Vastaa

   Kiitos Nina! Mun vaatekoko on 36 ja S-koon ohjeella paidasta tuli oikein sopiva, eli ainakin mun käsialalla koot vastaa hyvin toisiaan. 😊

 6. Pilvi says: Vastaa

  Hei, kaunis paita 🙂 Mitä harmaan sävyjä käytit?

  1. Reeta says: Vastaa

   Kiitos! 🙂 Harmaiden lankojen värinumerot ovat 0056 ja 0057.

Vastaa