Vauvan tennarisukat

Vauvan tennarisukat

Lähipiiriin syntyvä vauva tarkoittaa ennen kaikkea yhtä asiaa – lupaa tehdä vauvaneuleita! Kevättalven uutta tulokasta tervehdin tennarisukilla, joiden väriksi valitsin minttua ja valkoista.

Tennarisukat ovat oikeastaan ihan vaan vauvan perussukat, joissa joustinneuletta on jatkettu myös sukan teräosan päällä. Lankana käytin Novitan Baby Woolia, josta virkkasin myös sukkien nauhat. Yhdestä mintunvärisestä kerästä (50 g) riitti juuri sopivasti yhteen sukkapariin. Silmukoita sukissa oli 10 per puikko ja puikkokoko 3 ½. 

Tykästyin kovasti tuohon mintunväriseen lankaan, mutta lankakorissa olisi jemmassa myös vaaleanpunaista Baby Woolia. Voi juku miten tekisi mieli tehdä siitä toinen pari!

Vauvan tennarisukat

Pakko myös tunnustaa, että vaikka sukkia osaan kutoa, vauvoista en kyllä tiedä hölkäsen pöläystä. Voikin olla, että tekemäni sukat sopivat muksun jalkaan vasta heinäkuussa. Tai ensi talvena. Oli miten oli, kasvunvara on järki-ihmisen valinta.

 

2 Kommenttia

 1. Hanne says: Vastaa

  Hei osaisitko neuvoa kuinka tuo kärkikavennus on tehty. Löysin saman ohjeen toisesta blogista mutta en ymmärtänyt ohjetta kavennuksien osalta. Neulon 1 sukan kerrallaan en sillä 2 sukkaa yhtäaikaa tekniikalla.

  1. Reeta says: Vastaa

   Moi Hanne! Kärkikavennukset tein nauhakavennuksena muistaakseni seuraavasti:
   Neulo I ja III puikon lopussa (kun 3 s jäljellä) 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Vastaavasti neulo II ja IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Toista kavennukset jokaisella kerroksella. Kun työssä on 8 s jäljellä, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele.

   Ennen kavennusten aloittamista taisin neuloa yhden kerroksen ensin normaalisti oikein valkoisella langalla.

   Toivottavasti tästä oli apua! 🙂

Vastaa